RÅ-Partner Tiffany Bettembourg

Tiffany Bettembourg


Kettlebell är en sport som är krävande både mentalt och tekniskt, det gillar Tiffany.

Följ Tiffany >

MIN HISTORIA >

Tiffany, som kommer från Falun, har alltid haft en aktiv livsstil och sökt nya utmaningar. Under hösten 2013 upp­täckte hon kettlebells av en slump, via ett pass på sin tränings­anläggning i Linköping. När hon började med träning­sformen upplevde hon resultat redan från första månaden.

Sedan 2016 har hon vunnit ett flertal brons-, silver- och guld­medaljer från SM, NM, EM och VM, hon har också slagit flera världs­rekord i grenen Jerk över samtliga viktklasser. Under 2017 och 2018 har hon slagit sammanlagt sju svenska rekord över samtliga vikt­klasser i grenarna Long cycle och Jerk. Hon har uppnått flertalet Master of sport-titlar under 2018, vilket kan ses som en utmärkelse för mycket goda prestationer inom sporten.

Hennes främsta målsättning nu är att slå världsrekordet i Jerk även med 2x20 kg-klot (130 reps) samt VM-guld i Long cycle 2019.

I hennes satsning ingår rödbets­juice, "på grund av dess dokumen­terat positiva effekt på syreupp­tagningsförmågan", säger hon, juicen har hon druckit sedan 2016. Hon uppskattar även RÅ ingefärsjuice som medverkar till att förkylningar håller sig borta.

Tiffany arbetar som jurist på LRF Konsult. Hon gillar att resa och umgås med nära och kära.


Tillbaka till RÅ-Partner >

NYHETER


2019-03-09--10 SM i Falun i biathlon (jerk + snatch)
Tiffany berättar: "Resultatet blev jerk 2x20 kg 108 reps samt snatch 1x20 kg 97 reps, vilket resulterade i guld både i de separata grenarna och gällande totalen/biathlon, dvs tre guld totalt! Givetvis nöjd med placeringarna, även om jag i min starkaste gren var långt från personbästa. Kroppen var trött, jag hade även tekniska problem med den klocka som räknade mina reps. Dock är jag väldigt laddad inför VM i Dublin och har om möjligt ännu mer motivation inför det!"


2019-02-16 Crossfit Eken i Stockholm
Tiffany berättar: "Egentligen hade jag tänkt köra med 18 eller 20 kgs inför SM, men eftersom jag veckan innan kämpat mot förkylning, avstod jag från de tyngre vikterna och körde med 16 kgs. Det slutade med att jag slog mitt gamla världsrekord i jerk (gjorde 165 reps 2x16 kg i jerk). Jag tävlade även i snatch och lyckades med 159 reps med 1x16 kg."


2018-10-13
Tiffany slog ett världsrekord i grenen jerk, 72 repetitioner med 2x24 kg. Hon slog det gamla i sin viktklass med 19 repetitioner.


På bilden Tiffany tillsammans med Per Olhans.