RÅ-Partner Viktor Lövström

Viktor Lövström


Tidigare lagsportare, numera långsdistanslöpare. Gillar också cykling och skidåkning. Jobbar med sjukvård inom försvarsmakten.

Följ Viktor >

MIN HISTORIA >

Viktor har tränat hela livet. Han har växlat mellan olika sporter, framförallt fotboll, hockey och friidrott. Nu har han bestämt sig för att göra den svenska klassikern och trippelvasan. Målen i framtiden är bland annat att genomföra ironman, Stockholm-marathon, något fjällmarathon samt en superklassiker när han kommit till den nivån.

Det är aldrig för sent att börja träna inför ett mål, och man behöver inte vara elitatlet för att genomföra detta, menar Viktor. Med viljestyrka kan man leva ett normalt liv och klara det, anser han. Viktor jobbar som officer i försvarsmakten och tränar på fritiden.

Han bryr sig väldigt mycket om vad han stoppar i sig och undviker konserveringsmedel och tillsatser i den utsträckning han kan. De produkter han använder mest är RÅ Rödbetskoncentrat, som upp­laddning inför loppen, RÅ Rödbeta samt RÅ Ingefära för att hålla sig frisk. Det han gillar framförallt med RÅ-juicerna är renheten. Tillbaka till RÅ-Partner >

NYHETER


2019-08-24
Förra helgen genomförde Viktor ultravasan som var sista delen av vasaloppstrippeln.Han tog sig runt på ett behagligt sätt. Han berättar:

"Jag är så grymt stolt över mig själv, att jag skulle springa 9 mil kunde jag inte tro i min vildaste fantasi. Jag följde min taktik för loppet fullt ut, öppnade ganska hårt de första milen och fortsatte tills jag kunde kolla på klockan och tänka att om något händer nu så hinner jag promenera in och ändå klara reptiderna för att slippa eventuell stress i slutet av loppet. När jag kände att så var fallet slog jag av på tempot och försökte njuta så mycket som möjligt under resten av loppet.

Tiden på löpningen blev 12:05:52 och den sammanlagda tiden för vasaloppstrippeln blev 23:54:44 vilket jag är väldigt nöjd med. Väl i mål belönades jag med medalj, t-shirts och sist men absolut inte minst en fästmö. Före loppet hade jag bett arrangörerna om hjälp med att lura in Malin i målområdet för att kunna fria till henne och hon sa ja! Det blev en minnesvärd dag av flera anledningar".

Nu ska Viktor börja smida planer och planera nästa års utmaningar.


2019-08-10
Viktor körde Cykelvasan och har nu gjort 2/3 av vasalopps­trippeln, sista delen är nästa helg. "Loppet gick bra och jag hade räknat med att tiden skulle bli 4,5-5 timmar så 4 timmar och 19 minuter är jag väldigt nöjd med. Nu blir det en veckas återhämtning i det fantastiska Dalarna och ladda för nästa helg." säger Viktor.


2019-06-29 Hälsning från Viktor
"Billingen Trail Marathon var 45 km med 800 höjdmeter som skulle avverkas. Det var 30 grader och strålande sol så värmen tog väldigt mycket energi. Målet med loppet var att komma in i det tempo jag vill ha på ultravasan vilket jag tycker att jag lyckades med. Trots värmen kände jag mig pigg i kroppen hela tiden även om det inte gick att få i sig den energi och vätska som man gjorde av med p g a värmen, och det fanns få tillfällen att fylla på vätskeblåsan.

Detta var mitt sista lopp innan ultravasan, så nu går jag in i en period där jag mest kommer fokusera på att benen ska vänja sig vid att hålla igång under en längre tid."


Maj 2019
Blekinge River Trail var Viktors första lopp på ultradistans. "Överlag kändes loppet bra och musklerna var pigga hela tiden, dock började ljumsken dra efter 3 mil så de sista två milen fick jag varva lunk med gång för att inte dra på mig någon skada", berättar Viktor.