WellNOx Health AB, som levererar juicer av 100 % pressad råvara under varumärket RÅ, fortsätter sin utvecklingsresa mot komplett juiceleverantör genom att investera 11 miljoner kronor i en ny flasklinje i sin fabrik mitt i Norrköping.

Norrköpingsföretaget firade nyligen femårsjubileum. För snart två år sedan invigde de sin nya fabrik på Hagagatan. I den moderna livsmedelsanpassade anläggningen finns redan två produktionslinjer; en för shots och en för bag-in-boxar. Dessa får nu sällskap av en komplett flasklinje.

Flasklinjen är en avancerad anläggning som är helt automatiserad, från avpalletering till att de fyllda flaskorna står på pall. Själva fyllaren kommer från det tyska företaget Hormes som är en stor aktör inom dryckesindustrin.

Kapaciteten för flasklinjen ligger på upp till ca 5 miljoner flaskor om året räknat på ett skift. Tillsammans med den tidigare investeringen i shot-linjen och bag-in-box-linjen ökar nu fabrikens totala kapacitet väsentligt.

– Vi är så nöjda med att kunna utöka vår kapacitet men framför allt vår bredd. Det ger oss större handlingsfrihet avseende våra egna produkter, men även stor flexibilitet att leverera tappningstjänster till andra företag, även i mindre serier, säger Thomas Sjölander, VD och grundare.

Efterfrågan på hälsosamma livsmedel fortsätter att öka och marknaden bara växer. Även om konkurrenter har tillkommit är WellNOx i framkant och utvecklar ständigt marknaden med nya produkter, samtidigt som större kontroll tas över leveranskedjan och därmed levererad kvalitet.

– För fem år sedan var vi pionjärer, och vi håller oss fortfarande till vår devis ”För en starkare och hälsosammare människa” med våra ekologiska produkter utan tillsatser. Snart hoppas vi även kunna pressa en del av våra råvaror själva.

För mer information, kontakta gärna

Thomas Sjölander

011 442 20 51

thomas.sjolander@wellnox.se

Join the RÅvolution www.wellnox.se

Norrköpingsföretaget WellNOx startades 2015 av Thomas Sjölander efter att han upptäckt hur viktigt det är med grönsaker, frukt och bär i kosten för att må bra. Produktserien RÅ skapades med fokus på kvalitet för att kunna erbjuda rena juicer, juiceblandningar och drycker av de finaste råvarorna och utan tillsatt socker eller sötningsmedel. Med åren har företaget vuxit och så även utbudet.

Här kan du ladda ner pressbilder